Kai Seki Magoroku Redwood: traditioneel Japans
De serie bestaat uit messen met een robuuste staalkwaliteit met Japanse kenmerken. De lemmeten zijn hoogglans gepolijst en de serie bevat zowel eenzijdig als 2-zijdig geslepen messen. Dit resulteert in stabiele, scherpe, uitgebalanceerde en functionele messen die elke kok ten goede komt. Het ontwerp en simpel en minimalistisch maar de messen hebben overduidelijk Japanse esthetiek. De naam, Redwood, komt van het pakkahout dat gebruikt is voor de handgreep. Dit hout is goed bestand tegen vocht, erg belastbaar en het staat mooi en stijlvol in jouw keuken!
Karakteristieken Kai Seki Magoroku Redwood-serie
Seki Magoroku Redwood lemmet
De lemmeten uit deze serie zijn gemaakt van Daido staal 1K6 met een hardheid van 57 (± 1) HRC. De lemmeten hebben excellente snijprestaties omdat de slijpingen per mes (enkelzijdig of dubbelzijdig) matchen bij de ingrediënten die je met het mes snijdt. Kai weet als geen ander hoe je een mes maakt. Het lemmet is zeer dun uitgeslepen. De rug van het lemmet is afgerond, de snede vlijmscherp gepolijst.
Seki Magoroku Redwood handgreep
De handgreep van deze messen is gemaakt van pakkahout. De greep is bijzonder belastbaar en bestand tegen vocht dankzij het toegevoegde, hoogwaardige hars. De greep ligt fijn in de hand van de kok en het lemmet en de handgreep zijn verbonden met een stevig zwartglanzend kunststofverbinding. De zwarte krop past perfect bij de natuurlijke kleur van het hout. Met de Seki Magoroku Redwood-serie haal je de bekende kwaliteit van Kai in huis. En dat voor een voordelige prijs!