Kai Shun Premier Tim Mälzer keukenmessen: Japanse messen met een Duitse twist
De Kai Shun Premier Tim Mälzer-serie is een uitgebreide messenserie, ontwikkeld in samenwerking met Duitse televisiechef-kok Tim Mälzer. Gemaakt naar zijn voorkeuren. Ze zijn voorzien van een prachtig 32-laags damaststalen lemmet met gehamerde Tsuchime -afwerking en een handgreep van bruin notenhout met prachtige details. Binnen deze serie vind je alle keukenmessen die je keukenhart kan wensen. Van meerdelige messensets, kleine tourneermessen tot grote santoku- en koksmessen.
Karakteristieken van Kai Premier Tim Mälzer
Shun Premier Tim Mälzer lemmet
De lemmeten van de Kai Shun Premier Tim Mälzer series zijn gemaakt van 32-laags damaststaal. Een smeedtechniek waarbij meerdere lagen staal op elkaar gesmeed worden en er zo een unieke, houtnerfachtige structuur ontstaat. Ieder patroon, en dus het lemmet, is hierdoor uniek. De kern van het lemmet is gemaakt van VG-MAX-staal. Een roestvaste Japanse staalsoort met een hoge hardheid van 61 HRC. Het lemmet heeft een gehamerde Tsuchime-afwerking. Dit ziet er niet alleen esthetisch mooi uit, het heeft ook een functionele reden. Door deze afwerking plakken ingrediënten minder snel aan het lemmet.
Shun Premier Tim Mälzer handgreep
De handgrepen zijn gemaakt van bruin notenhout en voorzien van prachtige details. Zoals een messing ring aan het einde van de handgreep en een stalen eindkap met daarop het logo van Tim Mälzer. Opvallend is de Westerse vorm van de handgreep. Deze breekt met de Japanse-stijl van de lemmeten. Hiermee combineert Tim Mälzer het beste van beide werelden. Net als bij veel van zijn populaire gerechten.
Over Tim Mälzer
Tim Mälzer is een gerenommeerde Duitse chef-kok, televisiepresentator en auteur, met vele successen op zijn naam. Hij heeft Michelinsterren ontvangen, schreef bestsellers en presenteerde populaire kookprogramma's zoals ‘Kitchen Impossible’. Mälzers innovatieve recepten en boeiende aanwezigheid op het scherm hebben van hem een begrip gemaakt in de wereld van de hogere kookkunst.