Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Vandaag besteld, maandag in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Zwilling santoku messen: excellentie in de keuken

Een Zwilling santoku is jouw nieuwe beste vriend in de keuken. Santokumessen zijn de allround kampioenen in de culinaire wereld. De naam ‘santoku’ betekent drie geneugten. Volgens de een de drie snijtechnieken waarin een santoku uitblinkt: snijden, choppen en hakken. Volgens de ander: vlees, vis en groenten. Hoe het ook zij: met een Zwilling santokumes kun je vrijwel alles in de keuken.

Lees meer

6 Producten

Eigenschappen van Zwilling santokumessen

Zwilling santokumessen zijn een samensmelting van traditie en innovatie. Zwilling maakt deze messen in klassieke designs die al tientallen jaren mee gaan. Zo koop je vandaag de dag nog steeds een Zwilling Four Star santoku die past bij de messen die je bij de introductie in 1976 uit dezelfde serie kocht. Maar ook in moderne uitvoeringen zoals de Zwilling Twin Cuisine serie, die perfect in jouw eigentijdse keuken past. Of de Zwilling Pro Santoku: een mix tussen traditioneel en modern.

Zwilling Friodur ijsharding

Maar ook qua productiekwaliteit gaat Zwilling met haar tijd mee. Zo staat Zwilling bekend om haar Friodur-ijshardingsproces. Dit betekent dat het staal een cryogeenbehandeling ondergaat tijdens het hardingsproces. Het lemmet wordt teruggekoeld tot meer dan 100 graden onder 0, om zo het beste in het staal naar boven te halen. Het resultaat is een snede die nog langer scherp blijft.

Zwilling santokumes zonder krop

Handig aan een Zwilling santokumes is dat de krop, de stalen verdikking op de overgang van lemmet naar greep, niet doorloopt tot aan de snede. Hierdoor benut je tijdens het snijden de hele snede, wat voor meer gebruiksgemak en effectiviteit zorgt. Bijkomend voordeel is dat je door het ontbreken van de doorlopende krop de hele snede tot de hiel aan toe kunt slijpen. Dat verschil merk je op waterslijpstenen, maar al helemaal wanneer je een doortrekmessenslijper gebruikt.