Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Vast mes van 1075-koolstofstaal

Je bent op zoek naar een vaststaand mes gemaakt van 1075-koolstofstaal. Maar wat is 1075-koolstofstaal? En welke vaste messen zijn gemaakt van dit type staal? Je vindt het antwoord hier! 1075-koolstofstaal is een legering met een hoog koolstofgehalte. Het staat bekend om zijn eenvoud en wordt veel gebruikt voor budgetvriendelijke messen.

Lees meer

61 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 18.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 18.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 18.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Hoe goed is 1075-koolstofstaal?

Als het op staalsoort aankomt is ‘goed’ natuurlijk een relatief begrip. Een staalsoort is namelijk pas echt goed als het aan de eisen van de gebruiker voldoet. Hoe zit dat voor 1075-koolstofstaal? Het koolstofgehalte in 1075 maakt het staal niet alleen hard, maar zorgt ook voor een goed scherptebehoud. 1075 is een populaire keuze voor budgetvriendelijke messen en kan relatief gemakkelijk scherp worden geslepen.

Wat zijn de nadelen van 1075-koolstofstaal?

Met zoveel staalsoorten op de markt is het soms lastig te bepalen wat de beste keuze is. Daarom is het ook goed de ‘nadelen’ van 1075-koolstofstaal in gedachte te houden. 1075-koolstofstaal moet goed onderhouden worden. Doe je dat niet dan krijg je te maken met roest en corrosie. 1075 is verder relatief taai. Het moet dus vaker geslepen worden in vergelijking met staalsoorten met een hoger koolstofgehalte.

Wat is beter? 1075-koolstofstaal in vergelijking met..?

Er worden ontzettend veel staalsoorten gebruikt voor de productie van vaste messen. Maar welke staalsoort is beter? Dat hangt natuurlijk in eerste instantie af van waar je naar op zoek bent. Maar als je dan toch een vergelijking wilt maken: 1075-koolstofstaal is vergelijkbaar met 1095 koolstofstaal. Met een koolstofgehalte van 0.95% biedt 1095 een superieure hardheid en scherptebehoud. Het is echter wel brozer dan 1075 en minder taai.

1075-koolstofstaal fans: welke merken gebruiken 1075-koolstofstaal voor vaste messen?

Je weet het zeker: je bent op zoek naar een vast mes van 1075-koolstofstaal. Maar welk merk gebruikt dit type staal en spreekt jou het meest aan? Condor gebruikt 1075 koolstofstaal voor vaststaande messen. Je ziet het veel terug in de survival en bushcraftmessen die ze uitbrengen. De Condor Bushlore bijvoorbeeld, heeft een lemmet gemaakt van 1075 koolstofstaal.

1075 koolstofstaal onderhouden

1075-koolstofstaal, zoals elke staalsoort, moet op de juiste manier onderhouden worden om er zo lang mogelijk plezier van te hebben. In het geval van 1075-koolstofstaal is onderhoud erg belangrijk om roest en corrosie te voorkomen. Maak het lemmet goed schoon en droog na gebruik. Zeker na gebruik in natte of vochtige omgevingen. Breng na het onderhoud een dun laagje beschermende olie aan op het lemmet om het risico op corrosie te verminderen. Zorg ook dat je je mes opbergt in een schede die geen vocht kan vasthouden. Leer bijvoorbeeld, kan vocht absorberen en vasthouden waardoor je lemmet kan gaan roesten.

Een scherpe snede zorgt ervoor dat je zakmes altijd optimaal presteert. Maar hoe zorg je ervoor dat de snede van je 1075-koolstofstalen vaste mes altijd scherp is? 1075-koolstofstaal is een relatief gemakkelijke staalsoort om te slijpen. Voor de beste resultaten raden wij slijpstenen aan met een gemiddelde tot fijne korrel. Zorg goed voor het lemmet: maak het goed schoon, droog en voeg die dunne laag olie toe en je zult merken dat ook dan je lemmet langer scherp blijft.