Edwin Vinke vismessen by Robert Herder
De bekende Duitse messensmid Robert Herder heeft samen met sterrenchef Edwin Vinke een speciale serie vismessen ontwikkeld. De messen worden met de hand gemaakt. Het lemmet is gemaakt van roestvast staal met een hardheid van ongeveer 59 HRC. Beide namen staan in het lemmet geëtst. Het heft is gemaakt van POM of walnotenhout en 4-voudig geklonken.
Eigenschappen van Robert Herder Edwin Vinke messen
De messen zijn gebaseerd op Japanse messen. Echter snijden de Japanners met wat grotere messen. Het ontwerp van deze messen is kleiner omdat we hier kleinere vissen hebben. Met deze messen hebben Robert Herder en Edwin Vinke de Japanse messen teruggebracht tot een kleine vorm.
Ontstaan vismessen Edwin Vinke
Edwin Vinke is de chef-kok van restaurant De Kromme Watergang. Hier serveert hij veel verschillende soorten vis. Het fileren van de vis doet Edwin zelf. De messen waarmee hij dat deed konden naar zijn idee beter. Daarom ging hij met de kleindochter van Robert Herder om de tafel zitten. Aan de serie is meer dan een jaar gesleuteld, maar het resultaat mag er zijn!