Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Vandaag besteld, maandag in huis
Gratis verzending vanaf €50
Verlengde retourtermijn t/m 31 januari 2025
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Duitse koksmessen: kwaliteit uit Solingen

Hier vind je uitstekende koksmessen uit Duitsland van merken zoals Zwilling, Güde, WMF, Messermeister en Robert Herder. Koksmessen zijn de kern van je keukenmessencollectie. Deze koksmessen van Duitse makelij staan voor pure kwaliteit en Duitse degelijkheid.

Lees meer

61 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Verlengde retourtermijn t/m 31 januari 2025
Keuze uit meer dan 18.000 producten

Eigenschappen van Duitse koksmessen

Drie-klinknagel-design

Duitse koksmessen staan bekend om het klassieke drie-klinknagel-design. Als je een leek vraagt een koksmes uit te tekenen komt hij waarschijnlijk met die klassieke Duitse design op de proppen. Tegenwoordig vind je dit design nog vaak terug, maar ook modernere incarnaties.

Solinger Dünschliff

Solingen is dé messenhoofdstad van Duitsland. Hier zitten verreweg de meeste producenten, sommigen al langer dan twee eeuwen. Een klassieke techniek die heden ten dage nog altijd gebruikt wordt door Robert Herder is die van de Solinger Dünschliff. Een zeer dunne slijping die voor uitmuntende snijprestaties zorgt.

Hoe kies je een Duits koksmes?

Duitse koksmessen zijn er in vele soorten en maten. Bij het kiezen van een Duits koksmes is het belangrijk om rekening te houden met de grootte, het gewicht, het evenwicht en de handgreep. Het mes moet comfortabel in je hand liggen en het gewicht en de balans moeten goed voelen. Het formaat van het mes hangt af van je persoonlijke voorkeur en de soorten taken die je wilt uitvoeren.

Zoek je een klassiek mes? Liefst met houten heft? Dan moet je zeker eens bij Robert Herder kijken. Ben je op zoek naar modernere messen, dan heeft Zwilling een ruim assortiment aan Duitse koksmessen.

Eén kenmerk waar je altijd goed naar moet kijken is de krop van het mes. Dat is het dikke, stalen deel op de overgang van heft naar lemmet. Bij sommige series loopt deze krop door naar de snede, waardoor je vingers net iets veiliger zijn tijdens het snijden. Tegelijk zorgt dit ervoor dat slijpen net iets lastiger wordt, en dat je het uiteinde van de snede bij de hiel niet effectief kunt gebruiken.

Zorg altijd dat je je Duitse koksmes netjes opbergt. Gebruik een messenmagneet, messenblok, ladeinzet of mesbeschermer. Wel zo veilig, en praktisch om beschadigingen aan je kostbare koksmes te voorkomen.

Veelgestelde vragen over Duitse koksmessen