KA-BAR koksmessen: tactisch in de keuken
KA-BAR keukenmessen: keukenmessen met een tactisch randje
Het legendarische messenmerk KA-BAR, onder andere bekend om zijn iconische USMC-gevechtsmes, heeft een verrassende stap gezet: ze hebben keukenmessen uitgebracht. Met de KA-BAR 8040 Chef’s Knife en de KA-BAR 8041 Kitchen Santoku brengen ze het gevoel en de stijl van hun tijdloze USMC- ontwerp naar een compleet nieuwe omgeving: de keuken.
Wat deze messen direct onderscheidt van je standaard keukenmes, is de onmiskenbare KA-BAR-uitstraling. De handgrepen, geïnspireerd op de klassieke stacked leather handgreep van hun militaire messen, geven een stoer karakter aan deze keukenmessen. De grepen zijn gemaakt van Micarta. Dit omdat micarta beter bestand is tegen vocht en zuren. Dit is een goede, logische keuze voor in de keuken. De lemmeten wordt met de hand gemaakt in Solingen, Duitsland, waarna ze worden geassembleerd in Tsjechië.
De roestvrijstalen lemmeten zijn ontworpen met de gebruiker in gedachten, en zijn geschikt voor zowel professionele chefs als hobbykoks die houden van een mes met wat extra ‘flair’ en karakter. Het lemmet wordt met de hand gemaakt in Solingen, Duitsland, waarna ze geassembleerd worden in Tsjechië.
KA-BAR bewijst hiermee dat hun expertise verder reikt dan alleen tactische en outdoor messen. Door hun klassieke ontwerpen te integreren in een koksmes en santoku, leveren ze keukenmessen die zowel praktisch als tactisch zijn. Voor liefhebbers van het merk – en voor iedereen die op zoek is naar een keukenmes met een verhaal – zijn de KA-BAR 8040 en 8041 absolute aanraders.