Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Genesis 2.1 van Michel Timmermans, de inspiratie voor de Grailer 4, bekroond als beste flipper op de SICAC Paris Knife Show 2024

De Genesis 2.1, een custom zakmes dat de passie en vakmanschap van Michel Timmermans belichaamt, heeft onlangs de ‘Best Flipper’-prijs gewonnen op de SICAC Paris Knife Show 2024. Deze erkenning onderstreept niet alleen de technische en esthetische kwaliteit van het mes, maar ook de invloed van dit ontwerp op het produceren van de Grailer 4, die nu beschikbaar is!

michel-timmermans-sicac-2024
Michel Timmermans
genesis-2-1-sicac-2024

Prijzen tijdens de SICAC Paris Knife Show

Op de SICAC Paris Knife Show worden prijzen uitgereikt die vakmanschap, innovatie en esthetiek in de messenwereld waarderen. Categorieën omvatten onder andere beste flipper, meest artistieke mes, beste vouwmes en beste vakmanschap. Deze prijzen, toegekend door een jury van experts en verzamelaars, bevestigen de reputatie van de messenmaker en benadrukken zowel technische perfectie als visuele aantrekkingskracht.

Over de SICAC Paris Knife Show

Opgericht in 1989, is de SICAC Paris Knife Show uitgegroeid tot een toonaangevend evenement in de messenwereld. Wat begon als de eerste Europese beurs voor kunst- en verzamelmessen, is in 34 jaar tijd uitgegroeid tot een internationale ontmoetingsplek voor messenmakers en verzamelaars. Met meer dan 1200 deelnemers uit meer dan 30 landen, biedt SICAC een podium voor zowel gevestigde meesters als nieuwe talenten. De beurs viert de diversiteit in vakmanschap en toont een breed scala aan messen, van kunstwerken tot functionele meesterwerken, vaak vervaardigd uit bijzondere materialen zoals titanium en carbon fiber, maar ook mammoetivoor en parelmoer titanium.

De Grailer 4: nu beschikbaar!

Op zaterdag 7 september lanceerden we de Grailer 4 voor het eerst tijdens de Have A Knives Day #24 klantendag. Nu is dit indrukwekkende zakmes ook beschikbaar voor het grotere publiek! De Grailer 4, beschikbaar in twee varianten, is het resultaat van een samenwerking tussen Knivesandtools en ontwerper Michel Timmermans, vervaardigd volgens de hoogste normen en met eersteklas materialen door WE Knife, een van de beste messenfabrikanten ter wereld.